Де нас знайти

Богопізнання

Пізнати Бога можна тільки в собі. Доки не знайдеш Його в собі, не найдеш Його ніде.

Не шукай Бога в храмах. Він близький до тебе. Тільки віддайся Йому, і ти піднімешся вище щастя і нещастя.

Чим більше ти з себе виходиш, тим більше входить в тебе Бог.

Люди по різному говорять про Бога, але відчувають і розуміють Його всі однаково.

Якщо людина не знає, що дихає повітрям, він знає, що коли він задихається, в нього немає чогось такого, без чого він жити не може. Те саме є з людиною, коли вона втратить Бога, хоч вона і не знає від чого терпить.

Є в Америці від народження сліпа, глуха і німа дівчина. Її навчили на дотик читати і писати. Коли учителька пояснила їй, що є Бог, дівчинка сказала, що вона завжди знала, але не знала, як це називається.

Ми пізнаєм Бога не тільки розумом, але відчуттям Його влади, подібно, як відчуває грудна дитина на руках у матері.

Як всяку річ можна пізнати, тільки ближче підійти до неї, так і Бога пізнаєш тільки, коли наблизишся до Нього. А наблизитися до Бога можна добрими ділами. І чим більше людина привчає себе до доброго життя, тим ближче впізнає бога. І чим більше пізнає Бога, тим більше любить людей.

Немає Бога тільки для того, хто не шукає Його. Шукай Його і Він відкриється тобі.

Хто іде за Богом, той росте й стає вільним, хто ж відкидає духовний закон, той сам себе позбавляє росту та свободи. (Матей ель Мескін)

Що більше наближаємося до Бога, то більше стаємося прості. Св.Тереза

На шляху до Бога той відстає хто не крокує вперед (Ляллємет)

Коли у ближньому та єдності братів бачимо та любимо Ісуса, тоді вся наша повсякденна праця буде єдиним тільки спогляданням, точніше: зустріччю з Христом та спогляданням Христа. Гайнц Шюрман

Ти потурбуйся про Боже, а Бог потурбується про твоє. Гайнц Шюрман

Серцем люби Бога, устами говори про Бога, ділами шануй і прославляй Бога.

Хочеш побачити Невидимого придивись до видимого. Гете.

Читаю в небі замисли Бога. Кеплер.

Живи згідно з сумлінням, нікого не обманюй та понад усе – молися Богові, все бо походить від Нього. Ні на кого не надійся, окрім Бога, ходи до Церкви, читай Біблію.

Людина планує, а Бог керує.

Творцеві благочестя треба надійно берегти в серці пам’ять про Бога, ніби якийсь дорогоцінний камінь. Необхідно здобути все, навіть своє тіло, знехтувати теперішнє життя, аби в своєму серці здобути єдиного Бога. Філотей Синайський

Нема іншого шляху на небо, як цілковито віддалитися від усього злого, осягнути все добре, досконало любити Бога і перебувати з Ним у правді.

Хто бажає піднятись у височінь, неодмінно треба умертвити свою земну природу, розірвати свої пута. Бо коли наша душа спогляне на істинне добро, то вже не повернеться до жодної з пристрастей, що їх породжує гріховна насолода, але, відвернувшись від усякої тілесної похітливості чистою й неоскверненою думкою прийматиме об’явлення Божі. Авва Филимон.

Ти народився, щоб боротись, - той борись, скріплюючи себе думкою, що тих, які за нас бореться проти Божого ворога, дуже багато, більше від ворожих полчи. Авва Филимон.

Людина не буде вдоволено жити без Бога.

Люди можуть забути про Бога, але Бог про людей ніколи.

Бог живе в нас, а ми в Ньому. Ми всі маємо серце, ним живемо, але ми свого серця не бачимо. Так Бог – дає життя хоч ми його і не бачимо.

Хто хоче загрітися йде на сонце, хто хоче жити – шукає Бога живого.

Бог стався чоловіком, аби чоловік обожнився. Атаназій Великий.

Дух має бути володарем; почуття і тіло слугами.

Якщо ти не приймеш Бога, ти сам себе спотвориш, ти будеш незавершеною людиною, бо у вічнім Божім плані завершена, ціла людина є та, що ходить на своїх ногах і є дитиною Божою через освячуюючу ласку Божу.

“Хочеш побачити Невидимого – придивись до видимого” (Гете)

“Читаю в небі замисли Бога” (Кеплер)

 

© 2014 - 2018. Парафія св. Георгія Побідоносця Мукачівської греко-католицької єпархії.
Україна, 90325, с. Підвиноградів, Виноградівського району, Закарпатська обл., вул. Незалежності, 4.
Банківські реквізити: «ПриватБанк», МФО 312378, номер гривневого рахунку: 26001053919882.