1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

 Минуло десять років від тоді, як з маленького джерельця спільноти «Матері в молитві» церкви св. Георгія, с. Підвиноградів, вилилась повноцінна ріка живої води молитов, яка своєю любов’ю рятує дітей.

 Наша спільна молитва розпочалась із дуже маленької групи у кількості трьох чоловік і на самих початках ми збирались дома. А з допомогою Божої ласки, чутки про силу молитви ширились між людьми і наша кількість зростала. Вже тоді ми перейшли молитись у церкву, де настоятелем був о. Константин Ковач. Учасниці спільноти набирались досвіду спільної та індивідуальної молитви. І ті молитви, які ідуть від кожного материнського серця, спливають ніжним теплом на зболілу дитину: чи хвору, чи десь заблукану у темряві світу. Ми звертаємось із щирими проханнями до Пресвятої Діви Марії, а Вона ці наші молитви простягає до долонь Свого Сина, з яких виливається Божа благодать на всіх діточок і матерів.

 Іноді нам, матерям, здається, що своєю відсутністю ми не втрачаємо нічого. Але насправді наше порожнє місце на молитві може негативно діяти тоді, коли її бракуватиме до повної чаші Господньої, яка виливає ласку на ту чи іншу зболену від душевних чи фізичних ран дитину, яка потребує захисту і духовної опіки.

  Велику духовну підтримку спільнота має від сьогоднішнього нашого настоятеля храму, який вміє своїм добрим і чуйним серцем, словом, дати мудру пораду в тих чи інших обставинах життя. Такий тісний взаємний контакт зміцнює наші стосунки і робить нас однією родиною.

  На щотижневих молитовних зустрічах бажаючи чогось, або перебуваючи у важких обставинах життя, просимо те, що вважаємо для себе потрібним, але виконання чи невиконання нашого прохання віддаємо волі Божій у вірі та надії на всемогучість, премудрість і благість Його волі.

  На щомісячній Службі Божій за діточок стараємось приступати до сповіді, щоб очистити душу і з чистим серцем просити у Господа нашого тих ласк, які так необхідні тим за кого молимось.

  Зараз ми стоїмо на порозі Великого посту, тож візьмімо собі за приклад Вероніку із Хресної дороги нашого Спасителя. Будьмо мужні, як Вона, не біймося нікого і ніколи, як треба прислужити Богові. А Всемилостивий Господь не забариться залишити свій відбиток у нашому серці.

  п. Наталія Тесличко,

  відповідальна за спільноту «Матерів у молитві»

  P.S. Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до нас! Молитва за наших дітей щопонеділка о 19 год. к.ч.

Галерея